joi, 9 aprilie 2015

O zi de suflet la Asociatia Esperando



          A treia zi din săptămâna Şcoala altfel  a fost o zi în care elevii clasei a X-a F au avut ocazia să ofere daruri, să comunice, să desfăşoare activităţi de voluntariat cu persoanele cu dizabilităţi de la Asociaţia Esperando.
             După o scurtă prezentare a activităţilor care se desfăşoară în cadrul asociaţiei, li s-a prezentat un filmuleţ intitulat sugestiv. A fost un prilej de meditaţie şi reflecţie, de  conştientizare a faptului că sănătatea este un mare dar care trebuie preţuit şi că dacă noi ne bucurăm de acest dar, este bine să nu fim nepăsători faţă de suferinţa altora. Putem să-i ajutăm, să le aducem bucurie acestor persoane, care au dreptul şi ele la o viaţă decentă, la vise, la dragoste.
            Prezenţa unor persoane care să le vorbească despre cum se simt într-un fotoliu rulant şi cum este să încerci să duci o viaţă cât mai apropiată de normal, chiar dacă nu poţi umbla sau ai alte dizabilităţi, a fost un moment emoţionant.
            „DAŢI-MI O ŞANSĂ!” parcă a fost strigătul mut al acestor persoane care îşi doresc atât de mult să comunice, să fie acceptaţi, să îşi facă prieteni, să fie vizitaţi şi cei din jur să le ofere mai multă atenţie. De aceea o parte dintre elevele clasei a X a F, după ce le-au oferit daruri, au desfăşurat o activitate de voluntariat, comunicând cu ei şi ajutându-i să confecţioneze felicitări de Sfintele Paşti, pe care să le ofere părinţilor lor.
            A fost o zi cu mult soare în suflet, în care copii de la Asociaţia Esperando i-au  aşteptat cu mult drag, într-o atmosferă de sărbătoare, răsplătindu-i şi ei pe vizitatori cu bucuria şi dragostea lor,oferindu-le  şi mici figurine din ghips confecţionate de ei.

Prof. Graţiela Omota

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.